GCK Gdynia: Jak to ugryźć?
Agnieszka Gruszka, dietetyczka z pasji i doświadczenia specjalizująca się w psychodietetyce i prowadzeniu grup dla osób z zaburzeniami odżywiania, pasjonatka sportu i nie tylko, zaprasza na spotkanie pt. Jak to ugryźć?”. To kolejne spotkanie z cyklu warsztatów o Dobrym Odżywianiu”.Porozmawiamy o tym co jeść, w jakich ilościach i jak to ugryźć, aby nie zwariować ?
Jak czuć się dobrze we własnym ciele? Przypomnimy sobie podstawy żywieniowe z ostatniego spotkania, czyli czym są białka, tłuszcze i węglowodany oraz jak zestawiać ze sobą poszczególne makroskładniki.
Porozmawiamy również o tym jak:
nasze nawyki żywieniowe wpływają na to co jemy,
wyliczać swoje zapotrzebowanie kaloryczne oraz,
zmodyfikować swoją dietę, aby służyła naszemu zdrowiu.
Będzie ciekawie, praktycznie i w kierunku bardziej świadomego odżywiania.
Start: 19 października, godz. 18.00
Czas trwania: 1,5 godz.
Wstęp: 10 zł od osoby / płatne w dniu wydarzenia.
Link do wydarzenia na Fb
Gdyńskie Centrum Kultury,
gck.gdynia.pl/jak-to-ugryzc/
Autor: krystian