Ślub w plenerze - jak zadbać o odpowiedni catering?

Myślisz o przygotowaniu przyjęcia weselnego w plenerze, ale nie wiesz, jak zorganizować odpowiedni catering? Rozwiązaniem Twoich problemów może być podjęcie współpracy z profesjonalistami, doświadczonymi w przygotowaniu i realizacji imprez plenerowych. Dziś żadne wesele, komunia, chrzest w plenerze nie będzie wyzwaniem, jeśli zamówisz usługę gastro na ślub. Przyczepy gastronomiczne to możliwość serwowania ciepłych i zimnych przekąsek, dań obiadowych, kawy i herbaty. Atrakcją imprezy może być wynajęty grill lub wędzarnia.

Namioty imprezowe na wynajem, czy to dobry pomysł?

Której nastolatce nie marzył się ślub i weselę na świeżym powietrzu, przyjęcie w pięknie ustrojonym namiocie i tańce na parkiecie z desek na środku ogrodu.

Dziś, dzięki możliwości wynajęcia namiotów imprezowych, krzeseł, stołów oraz całej zastawy, marzenie o uroczystości w plenerze można śmiało zrealizować.

W ofercie wypożyczalni znaleźć można piękne, eleganckie białe namioty z otwieranymi ścianami bocznymi, wynajem krzeseł oraz pozostałych mebli eventowych.

Atrakcją przyjęcia mogą być grille na wynajem, fontanny czekolady, zimny bufet.

Namiot imprezowy można traktować, jak przenośną salę weselną. Impreza może odbyć w wybranym miejscu - w ogrodzie, na plaży, przy lesie. W tym przypadku nie ma żadnych ograniczeń.

Zastanawiasz się, co z gorącymi daniami, jak zaserwujesz kawę i herbatę? Rozwiązaniem jest oferta usługi gastro na ślub.

Przyczepa gastronomiczna na wesele

Firmy trudniące się wypożyczaniem namiotów imprezowych, krzeseł i stołów, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów stale podnoszą zakres świadczonych usług.

Niedawno nowością była możliwość wypożyczenia grilla. Dziś najnowsze przyczepy gastronomiczne pozwalają przygotować imprezę na najwyższym poziomie - serwować dania główne, przystawki, przekąski, gorącą i zimną kawę oraz herbatę.

Przyczepa gastronomiczna jest bowiem przenośną kuchnią na kółkach. Istnieje możliwość wyboru kuchni dostosowanej do wielkości danego przyjęcia i zaplanowanego menu.

Krótki przepis na udane przyjęcie w plenerze

Organozując weselę lub inne przyjęcie w plenerze należy pamiątać o:

  • wyborze odpowiedniego miejsca (ogród, park, zespół pałacowy, leśny zakątek, plaża)
  • wypożyczeniu namiotów imprezowych o odpowiedniej wielkości i w odpowiedniej liczbie - biorąc pod uwagę liczbę gości
  • przygotowaniu odpowiednich pozwoleń - pozwolenie na wjazd samochodami, pozwolenie na rozbicie namiotów itp.
  • znalezieniu miejsc parkingowych dla gości, w bliskiej odległości od planowanej imprezy
  • wynajęciu krzeseł, stołów oraz innych mebli eventowych
  • wynajęciu zastawy stołowej, szkła, sztućcy, bielizny stołowej (obrusy, serwety, pokrowce)
  • przygotowaniu oprawy muzycznej i oświetlenia
  • przygotowaniu dodatkowych atrakcji dla gości - szwecki stół, fontanny czekolady
  • wynajęciu grilla lub przygotowaniu miejsca na ognisko
  • zadbaniu o ciepłe dania, napoje i przekąski - wynajęcie przyczepy gastronomicznej lub gastro na ślub
  • przygotowaniu menu
  • zadbaniu o konfrot gości w przypadku zmiany pogody - ciepłe koce, parasole, piece grzewcze
  • dodatkach tj. kwiaty, balony, lampiony, fotobudka.