Ślub w plenerze - jak zadbać o odpowiedni catering?

2 min czytania
Ślub w plenerze - jak zadbać o odpowiedni catering?

Myślisz o przygotowaniu przyjęcia weselnego w plenerze, ale nie wiesz, jak zorganizować odpowiedni catering? Rozwiązaniem Twoich problemów może być podjęcie współpracy z profesjonalistami, doświadczonymi w przygotowaniu i realizacji imprez plenerowych. Dziś żadne wesele, komunia, chrzest w plenerze nie będzie wyzwaniem, jeśli zamówisz usługę gastro na ślub. Przyczepy gastronomiczneto możliwość serwowania ciepłych i zimnych przekąsek, dań obiadowych, kawy i herbaty. Atrakcją imprezy może być wynajęty grill lub wędzarnia.

Namioty imprezowe na wynajem, czy to dobry pomysł?

Której nastolatce nie marzył się ślub i weselę na świeżym powietrzu, przyjęcie w pięknie ustrojonym namiocie i tańce na parkiecie z desek na środku ogrodu.

Dziś, dzięki możliwości wynajęcia namiotów imprezowych, krzeseł, stołów oraz całej zastawy, marzenie o uroczystości w plenerze można śmiało zrealizować.

W ofercie wypożyczalni znaleźć można piękne, eleganckie białe namioty z otwieranymi ścianami bocznymi, wynajem krzeseł oraz pozostałych mebli eventowych.

Atrakcją przyjęcia mogą być grille na wynajem , fontanny czekolady, zimny bufet.

Namiot imprezowy można traktować, jak przenośną salę weselną. Impreza może odbyć w wybranym miejscu - w ogrodzie, na plaży, przy lesie. W tym przypadku nie ma żadnych ograniczeń.

Zastanawiasz się, co z gorącymi daniami, jak zaserwujesz kawę i herbatę? Rozwiązaniem jest oferta usługi gastro na ślub.

Przyczepa gastronomiczna na wesele

Firmy trudniące się wypożyczaniem namiotów imprezowych, krzeseł i stołów , wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów stale podnoszą zakres świadczonych usług.

Niedawno nowością byłamożliwość wypożyczenia grilla. Dziś najnowsze przyczepy gastronomiczne pozwalają przygotować imprezę na najwyższym poziomie - serwować dania główne, przystawki, przekąski, gorącą i zimną kawę oraz herbatę.

Przyczepa gastronomiczna jest bowiem przenośną kuchnią na kółkach. Istnieje możliwość wyboru kuchni dostosowanej do wielkości danego przyjęcia i zaplanowanego menu.

Krótki przepis na udane przyjęcie w plenerze

Organozując weselę lub inne przyjęcie w plenerze należy pamiątać o:

  • wyborze odpowiedniego miejsca (ogród, park, zespół pałacowy, leśny zakątek, plaża)
  • wypożyczeniu namiotów imprezowych o odpowiedniej wielkości i w odpowiedniej liczbie - biorąc pod uwagę liczbę gości
  • przygotowaniu odpowiednich pozwoleń - pozwolenie na wjazd samochodami, pozwolenie na rozbicie namiotów itp.
  • znalezieniu miejsc parkingowych dla gości, w bliskiej odległości od planowanej imprezy
  • wynajęciu krzeseł, stołów oraz innych mebli eventowych
  • wynajęciu zastawy stołowej, szkła, sztućcy, bielizny stołowej (obrusy, serwety, pokrowce)
  • przygotowaniu oprawy muzycznej i oświetlenia
  • przygotowaniu dodatkowych atrakcji dla gości - szwecki stół, fontanny czekolady
  • wynajęciu grilla lub przygotowaniu miejsca na ognisko
  • zadbaniu o ciepłe dania, napoje i przekąski - wynajęcie przyczepy gastronomicznej lub gastro na ślub
  • przygotowaniu menu
  • zadbaniu o konfrot gości w przypadku zmiany pogody - ciepłe koce, parasole, piece grzewcze
  • dodatkach tj. kwiaty, balony, lampiony, fotobudka.

Autor: Zewnętrzny materiał partnerski

twojagdynia_kf