Ślub w plenerze - jak zadbać o odpowiedni catering?

Myślisz o przygotowaniu przyjęcia weselnego w plenerze, ale nie wiesz, jak zorganizować odpowiedni catering? Rozwiązaniem Twoich problemów może być podjęcie współpracy z profesjonalistami, doświadczonymi w przygotowaniu i realizacji imprez plenerowych. Dziś żadne wesele, komunia, chrzest w plenerze nie będzie wyzwaniem, jeśli zamówisz usługę gastro na ślub. Przyczepy gastronomiczneto możliwość serwowania ciepłych i zimnych przekąsek, dań obiadowych, kawy i herbaty. Atrakcją imprezy może być wynajęty grill lub wędzarnia.
Namioty imprezowe na wynajem, czy to dobry pomysł?
Której nastolatce nie marzył się ślub i weselę na świeżym powietrzu, przyjęcie w pięknie ustrojonym namiocie i tańce na parkiecie z desek na środku ogrodu.
Dziś, dzięki możliwości wynajęcia namiotów imprezowych, krzeseł, stołów oraz całej zastawy, marzenie o uroczystości w plenerze można śmiało zrealizować.
W ofercie wypożyczalni znaleźć można piękne, eleganckie białe namioty z otwieranymi ścianami bocznymi, wynajem krzeseł oraz pozostałych mebli eventowych.
Atrakcją przyjęcia mogą być grille na wynajem , fontanny czekolady, zimny bufet.
Namiot imprezowy można traktować, jak przenośną salę weselną. Impreza może odbyć w wybranym miejscu - w ogrodzie, na plaży, przy lesie. W tym przypadku nie ma żadnych ograniczeń.
Zastanawiasz się, co z gorącymi daniami, jak zaserwujesz kawę i herbatę? Rozwiązaniem jest oferta usługi gastro na ślub.
Przyczepa gastronomiczna na wesele
Firmy trudniące się wypożyczaniem namiotów imprezowych, krzeseł i stołów , wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów stale podnoszą zakres świadczonych usług.
Niedawno nowością byłamożliwość wypożyczenia grilla. Dziś najnowsze przyczepy gastronomiczne pozwalają przygotować imprezę na najwyższym poziomie - serwować dania główne, przystawki, przekąski, gorącą i zimną kawę oraz herbatę.
Przyczepa gastronomiczna jest bowiem przenośną kuchnią na kółkach. Istnieje możliwość wyboru kuchni dostosowanej do wielkości danego przyjęcia i zaplanowanego menu.
Krótki przepis na udane przyjęcie w plenerze
Organozując weselę lub inne przyjęcie w plenerze należy pamiątać o:
- wyborze odpowiedniego miejsca (ogród, park, zespół pałacowy, leśny zakątek, plaża)
- wypożyczeniu namiotów imprezowych o odpowiedniej wielkości i w odpowiedniej liczbie - biorąc pod uwagę liczbę gości
- przygotowaniu odpowiednich pozwoleń - pozwolenie na wjazd samochodami, pozwolenie na rozbicie namiotów itp.
- znalezieniu miejsc parkingowych dla gości, w bliskiej odległości od planowanej imprezy
- wynajęciu krzeseł, stołów oraz innych mebli eventowych
- wynajęciu zastawy stołowej, szkła, sztućcy, bielizny stołowej (obrusy, serwety, pokrowce)
- przygotowaniu oprawy muzycznej i oświetlenia
- przygotowaniu dodatkowych atrakcji dla gości - szwecki stół, fontanny czekolady
- wynajęciu grilla lub przygotowaniu miejsca na ognisko
- zadbaniu o ciepłe dania, napoje i przekąski - wynajęcie przyczepy gastronomicznej lub gastro na ślub
- przygotowaniu menu
- zadbaniu o konfrot gości w przypadku zmiany pogody - ciepłe koce, parasole, piece grzewcze
- dodatkach tj. kwiaty, balony, lampiony, fotobudka.
Autor: Zewnętrzny materiał partnerski